Wies(ter) met elkaar

Over IKC Zuiderenk

De Zuiderenk is een bekend begrip in Wijster. Wij bestaan al sinds 1881. In 1977 werd ons huidig schoolgebouw gebouwd.  Vanwege de ligging bij de Zuideres kreeg de school bij de feestelijke opening de naam Zuiderenk. In 2016-2017 werden we een integraal kindcentrum en werd de naam veranderd in IKC Zuiderenk. 

IKC Zuiderenk is een openbaar integraal kindcentrum in Wijster met een doorgaande ontwikkelingslijn van 0 t/m 12 jaar.  Uw kind moet met plezier naar ons IKC gaan, moet zich thuis voelen.  Daarom doen wij ons best om een veilige, positieve en respectvolle omgeving voor uw kind te creëren. 
Wij streven ernaar dat kinderen hun talenten maximaal ontplooien en uitgroeien tot zelfbewuste en evenwichtige mensen. 

Het gebouw telt zes groepslokalen, een gemeenschapsruimte, een speellokaal, een personeelsruimte en sinds 2009 een nieuwe ruimte voor de leerlingenbegeleiding en directie.  Daarnaast hebben we een royaal plein met diverse uitdagende speeltoestellen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. 

Meer weten over ons IKC?  Kijk eens op onze brochure.

 

Geschiedenis van de Zuiderenk

De Zuiderenk is een openbare basisschool midden in Wijster. Eén van 11 openbare basisscholen van de gemeente Midden-Drenthe. Al begin 19e eeuw kende Wijster een schoolgebouwtje. Hier werd hoofdzakelijk les gegeven tijdens de wintermaanden. Dit schooltje stond aan het Westeinde, de tegenwoordige Bruntingerweg.

In 1838 werd het schooltje vervangen door nieuwbouw. Vanaf dat moment werd er het hele jaar les gegeven. Dit gebouwtje heeft tot 1881 als school dienst gedaan. Daarna werd het nog gebruikt als verenigingsgebouw voordat het in 1924 werd afgebroken. In 1881 werd in Wijster een nieuwe openbare school gebouwd. Die werd ook door de kinderen uit Spier bezocht. Deze school werd in 1897 vergroot van twee naar vier klassen. Door de toename van het aantal leerlingen werd de school in 1962 nogmaals uitgebreid. Maar omdat de school niet meer aan de eisen van die tijd voldeed, werd het gebouw in 1976 gesloopt. In 1977 verrees op dezelfde plek het huidige schoolgebouw. Vanwege de ligging bij de Zuideres kreeg de school bij de feestelijke opening de naam Zuiderenk.

Sinds 2016-2017 is de Zuiderenk niet alleen meer een basisschool, maar ook een integraal kindcentrum. 

Call Now Button